440 стола със свежа зелена тапицерия обновиха визията на концертната зала на Военния клуб. Креслата, които изцяло променят атмосферата в салона, са дарение от немския град Баден-Баден. Дарителският жест е на младия, но вече известен български диригент Павел Балев на инж.Ханс Юрген Кьолен, член на Съвета за българо-германски връзки, обясни за „Утро“ началникът на Военния клуб Огнян Жеков. Павел Балев е лауреат на престижните награди за диригенти „Карл Мария фон Вебер“ и „Херберт фон Караян“, от 1998 г. работи в Германия - Дрезден, Рощок и Хале. От 2007 г. е главен диригент на филхармонията в Баден-Баден, както и международната академия „Карл Флеш“.
Когато в Културния дом в Баден-Баден започва ремонт и цялостна подмяна на обзавеждането, Павел Балев и Ханс Юрген Кьолен решават да организират прехвърлянето на запазените столове от салона в града, известен като един от престижните немски балнеоложки курорти в провинция Баден Вюртенберг. Дарението е пристигнало в Русе благодарение на друг жест - на русенската спедиторска фирма „Крол Транс“ на Красимира Лазарова. 
Сега вече спокойно можем да кажем, че нашата зала се вписва в картата на културната индустрия в града - с акустиката, със солидния брой места и с цялостната си визия, каза Огнян Жеков.