„Жалко е, че иначе екзактният лидер на ДПС Лютви Местан, който е привърженик на правата и свободите на гражданите, мълчи след грозните и арогантни скандали на Волен Сидеров. Затова възниква въпросът дали абревиатурата на партията вече да не се тълкува като „Другари, пазете Сидеров“. Това коментира на пресконференция депутатът от ГЕРБ-Русе и бивш здравен министър Десислава Атанасова. Тя заяви, че от ГЕРБ продължават да настояват за освобождаване на Сидеров от председателския пост на комисията за корупция и конфликт на интереси. „Надявам се у Сидеров да е останало достойство и да обяви сам падането на имунитета си“, коментира Атанасова. Освен това, от партията искат и отстраняване от ръководните постове на постоянните комисии на депутатите от Атака Десислав Чуколов и Димитър Димов.
Според Атанасова в сферата на здравеопазването е настъпило затишие пред буря. Тя изрази несъгласието си от факта, че около 100 недоносени новородени и със сърдечни малформации всяка година ще бъдат лишени от ваксина, каквото е последното решение на правителството.
За регламентиране на стажуването на безработни младежи с договор, което ще бъде предложено като промяна в Кодекса на труда, говори народният представител Светлана Ангелова. Според нея проблемът с младежката безработица се задълбочава, за което свидетелстват данни на Евростат. Те показват, че България е в Топ 6 сред страните-членки на Европейския съюз, с 28.5% безработица при хората до 29-годишна възраст. Ангелова представи и подготвения от ГЕРБ проектозакон за доброволчеството.
Острата си позиция по отношение на проектозакона за МВР изрази депутатът Пламен Нунев. Според него промените ще доведат до нарушаване на стабилността в системата за сигурност и раздуване на администрацията.