Трима ветовчани са задържани по домовете им за извършени четири измами за общо 20 000 лева в Казанлък. Четвъртият от групата се издирва.
Известните с множеството си телефонни ужилвания Димитър П., на 58 г., който бил мозъкът на престъпната група, Георги Д., на 21 г., който от малък артистично си преправя гласа на женски, баща му Георги Г., на 51 г., и Атанас А., на 34 г. отишли в Казанлък в началото на януари и започнали да набират безразборно стационарни телефони. Така попаднали на четирима  възрастни и им приложили познатите, но безотказни трикове със спешни операции на техни близки. По време на разговорите Георги Д. влизал в ролята на дъщеря или снаха, чийто крак е счупен на няколко места и с хленчене в слушалката успявал да убеди старците, че трябва бързо да дадат поисканите от „доктора“ пари за операция. Парите прибирало 55-годишно „муле“ от Мъглиж.
След подадените оплаквания от потърпевшите криминалисти от Казанлък издирили мулето по даденото описание и чрез него стигнали до основните играчи от Ветово. В четвъртък те пристигнали в Русе в ранни зори и заедно със служители от сектор „Криминален“ в ОДМВР в Русе и с униформени от РПУ-Ветово атакували по едно и също време три къщи, в които живеели четиримата бургуджии. Трима са арестувани в леглата им, синът на Георги Г. - артистът Георги младши, не бил в дома си. По време на обиските в къщите са открити мобилни телефони, СИМ карти, стартови пакети и други вещи, които по безспорен начин ги уличават в четирите измами.
Димитър и Георги Г. са конвоирани до ареста в Казанлък, на Атанас е взета мярка домашен арест, а изплъзналият се Георги Д. е обявен за национално издирване.