Чанинг Тейтъм и Мила Кунис са звездите в дългоочаквания научно-фантастичен приключенски екшън „Пътят на Юпитер“ на създателите на култовата трилогия „Матрицата“ и на „Облакът Атлас“ Лана и Анди Уашовски.
Земята отново е превърната във ферма за скъпоценен биологичен материал - серум, осигуряващ благоденствието на извънземни сили, отличаващи се с ненадминат цинизъм и егоизъм. Неочакваната смърт на кралицата от космическата династия Абрасакс отприщва дворцови интриги, заговори и конспирации между трима потенциални кандидати. Играта загрубява, когато те разбират, че по стечение на обстоятелствата, пряката наследница на трона се намира на презряната планета Земя. И докато злосторниците изпращат гущероподобни килъри, за да елиминират нищо неподозиращата избраница на съдбата, други се опитват да я спасят в името на реда, сигурността и стабилността на космоса.
Избраницата живее в Чикаго и е американската гражданка от руски произход Юпитер Джоунс (Мила Кунис), чийто баща е от англосаксонски произход и е астроном – любител. Юпитер е родена под звездно небе, което предрича, че съдбата й е отредила велики дела. Вече порасналата девойка продължава да гледа към звездите, но студената реалност я връща на земята – дотук животът й е свързан с чистене на чужди къщи и поредица провали.
Едва когато генетично усъвършенстваният бивш военен Кейн (Тейтъм) пристига на Земята, за да я открие, тя осъзнава каква е нейната истинска съдба. Юпитер има уникален генетичен код, който я определя като носителка на изключително наследство, което може да промени цялото космическо равновесие.