Балерините от балетна школа „Инфанти“ към русенското читалище „Захари Стоянов“ с ръководител  Снежана Байчева започнаха новата година с куп нови награди от националния конкурс „Път към славата“ в София, съобщи секретарят на читалището Стефка Ангелова. В раздела за танцово изкуство в първа възрастова група като солисти Александра Любенова и Ая Ахмедова бяха класирани на първо място, Елица Коева и Рая Маринова на  второ, а Цвета Иванова на трето. В трета възрастова група Светослава Митова зае второ място, а Светлана Димитрова - трето.
При дуетите в групата на най-малките на първо място бяха класирани Рая Маринова и Цвета Иванова, а на второ Габриела Драганова и Моника Христова. При най-големите дуетът Светослава Митова и Светлана Димитрова завоюва трето. Много добре се представиха и малките формации от Русе - те получиха първа награда за танца „Валс на часовете“ и второ място за „Малка четворка“ от балета „Баядерка“. Децата получиха дипломи и медали, а ръководителката на школата Снежана Байчева бе  наградена с диплом и купа за висок професионализъм.
В същия конкурс отлично се представиха и възпитаници на вокална школа „Приста“, създадена неотдавна при Общинския младежки дом с ръководител Доротея Бальовска. 10-годишната Марина Георгиева спечели второ място и покана за участие в конкурса „Орфей в Испания“, а 8-годишният Иван Паришков зае трето място и покана да участва в 14-ия международен конкурс в италианския град Римини. Иван бе удостоен и с една от трите специални награди, която ще го отведе в Битоля на международния конкурс „Тра-ла-ла“.