Една година условно с три години изпитателен срок е присъдата на счетоводител, който бил засечен с камери да краде месо от цех за месопреработка. Той получи и забрана да заема счетоводна и отчетническа длъжност за 12 месеца. След като делото се въртя по различни инстанции и стигна до Върховния касационен съд, накрая бе върнато в Русенския окръжен съд, който се произнесе с окончателно наказание за хитреца.
Счетоводителят всъщност не знаел за видеонаблюдението, тъй като било монтирано, докато той е в болнични. Цехът бил снабдяван от няколко доставчици. Един от шофьорите, след поредното зареждане с месо, предложил на счетоводителя да изнасят по някоя и друга касетка с мръвки. Ръководството на цеха забелязало, че изчезва месо, и решило да предприеме мерки, за да бъде разкрит виновникът. През октомври 2012 г. съучастниците натоварили в камиона 16 кг свински врат, 41 кг свински бут с кост и 30 кг телешки шол. Отмъкването на 87-те килограма сурово месо не останало скрито от камерите и за кражбата веднага била сигнализирана полицията. Униформените спрели камиона, пълен с месо на стойност 640 лева.
Шофьорът побърза да се споразумее с прокуратурата, като се призна за виновен за съучастничеството в кражбата. Така още през май 2013 година се размина само с пробация за период от 1 година. Счетоводителят обаче не склони на този вариант. Освен това обясненията му пред съда били в пълен контрапункт с логиката. И заради това, че вместо да пази поверената му стока, той се облагодетелствал с нея, мъжът бе осъден.