1200 кутии нелегални цигари „Ашима“ и 590 грама сребро са открити в турски автобус при опит да бъдат изнесени нелегално в Румъния. Акцията е проведена от мобилна група с гранични служители и митничари по сигнал в Гранична полиция.
Рейсът с пътници от Турция и Румъния бил причакан от мобилна група с граничари и митничари на паркинг „Байкал“ в района на комплекс „Обретенски липи“ в сряда вечерта. Пред униформените 37-годишният водач на автобуса С.Е. признал, че носи около 600 кутии цигари и потеглил под конвой към Дунав мост.
При щателната проверка там са открити двойно повече кутии цигари в четири найлонови чувала под четири седалки в автобуса. Стоката била купена по 4 евро за стек от човек в Турция.
Под възглавница на задната седалка пък са намерени 590 грама сребърни накити. За тях обаче никой от пътниците не си признал, че са негови. В багажното отделение на рейса са открити много нови резервни части за автомобили без документи. С.А. е вкаран в ареста, контрабандната стока е конфискувана.
Във вторник в кабината на турски ТИР пък са открити 600 кутии „ЛМ“ и „Парламент“, които водачът изнасял нелегално за Румъния.