Заловена е групата, която два месеца държа в напрежение живеещите в кварталите „Здравец Изток“ и „Здравец Север“ хора с непрекъснати обири по домовете. Почеркът на ударите навсякъде беше един и същ, времето за нанасянето им също - в предиобедните часове, но самите крадци винаги успяваха да се измъкнат незабелязани. Или поне така са си мислели.
Престъпниците са задържани в сряда около 14 часа на Дунав мост, малко повече от два часа след като са обрали поредния апартамент в „Здравец Север“.  
В ареста са мъже на възраст 29 и 40 години, у които при задържането са намерени лаптоп, 6 грама златни накити, мобилен телефон и 200 лева на обща стойност 1750 лева. С постановление на дежурния прокурор те са вкарани в ареста за 72 часа.
По физиономия двамата гастрольори вече били добре познати на криминалистите от кадрите на камерите, които били в съседство с атакуваните блокове. На записите ясно се виждало как излизат от входовете, в които са вършали, и тръгват към спрян наоколо автомобил. При справка със снимките на криминалния контингент в Русе се оказало, че двамата мъже са непознати. Бързо се разбрало, че те са от Румъния и след връзка с полицията отвъд Дунава униформените в Русе научили и имената им и ги предали на Гранична полиция. Така в сряда те паднали в капана.
Румънците са обрали 13 апартамента през декември, когато полицията съобщаваше за разбито жилище в някой от кварталите „Здравец“. Те идвали в Русе с кола рано сутрин и след 7.30 часа тръгвали на лов в двата многолюдни квартала. Обикновено търсели по-елементарни секретни патрони, които разбивали с тъй наречената меча лапа - много стар, но и много ефективен инструмент за взломяване. След това подлагали жилището на бърз тараш, като целта били пари, бижута и малки, но скъпи вещи - лаптопи, таблети, фотоапарати и т.н.
През януари румънците спрели набезите, но в първите дни на февруари подновили визитите. Така в понеделник бяха ударени нови два апартамента, а в сряда - още един, който обаче се оказал последният поне засега в престъпната им биография на наша територия.
Известни са и авторите на други седем кражби от жилища в „Здравец“, които също са двама и също гастрольори, но родни - от Варна. Те са заловени при кражба в жилище във Велико Търново в края на декември и при разпитите си признали и за подвизите в Русе.