Професионален шофьор във фирма във Ветово не само бил блъснат от неспазващ предимство каруцар, но отнесъл псувни и замеряния с камъни. А накрая получил и два акта - че не си носел шофьорската книжка и талона и че избягал от местопроизшествието.
Инцидентът станал в следобедните часове на 9 септември 2014 година, когато шофьорът си вършел служебните задължения из улиците на Ветово. На кръстовище в градчето той се движел по улица с предимство. Кой обаче трябва да спре и да пропусне превозните средства, не било ясно на каруцар, който изобщо не се съобразил с поставения знак на улицата и отнел предимството на шофьора. Така се стигнало да сблъсък, след който каруцарят и спътникът му тръгнали да нападат водача.
И тъй като се стигнало да замеряне с камъни и псувни, човекът се уплашил за здравето си, качил се в служебния си автомобил и се прибрал в базата на фирмата, в която работел. Малко по-късно полицаите го открили на работното му място и го наказали с актовете, защото е имал нахалството да си ползва предимството, а после да не остане на място да бъде пребит от двамата вилнеещи мъже от каруцата.
Шофьорът потърси справедливост в съда и районните магистрати сметнаха, че е безспорен фактът, че след отправените закани и саморазправа той не е имал друг вариант да се опази, освен да избяга от мястото на инцидента. Нещо повече - с това предотвратил по-неблагоприятни последици. Съдът сметна, че той неправилно е санкциониран със 100 лева глоба и забрана да кара за срок от 1 месец за напускане на местопроизшествието и отмени този акт. Потвърди обаче глобата от 10 лева, която му е наложена, тъй като не си носел документите. Решението може да се обжалва и пред Административния съд в Русе.