Цветана Пиронкова спечели първа титла в кариерата си от WTA турнир. Българката победи на финала в Сидни германката Анджелик Кербер с 6:4, 6:4. Нашето момиче даде любопитна пресконференция след двубоя, на която призна, че е мислела да се откаже от тениса заради лошата 2013 година.

"Ще ви излъжа, ако кажа, че след няколкото слаби резултата през миналата година, не ми мина мисълта да се откажа от тениса. И то на няколко пъти. Но това е нещо, което съм преследвала през целия си живот. Казах си: "Добре, тежко е, но трябва да продължиш да опитваш. Трябва да вървиш напред. Просто се възползвай от шансововете си и виж какво ще се случи. Това и направих", заяви Пиронкова.

На въпрос, коя се оказа повратната точка, довела до тази промяна, тя допълни: "След миналата година открих, че трябва да изживяваш всеки момент. Сега спечелих титлата и ще се радвам на този момент колкото се може повече и ще извлека максималното от него. Сега вярвам, че съм способна да победя всяка противничка."

"Наистина съм много горда от себе си. Тази вечер не направих нещо кой знае колко по-специално и различно в сравнение с предишните си мачове. Просто се опитах да поддържам същото ниво. Опитвах се да държа топката в корта с възможно най-силни удари и когато получавах шанс, пробвах уинъри. Това е, наистина. Мислейки през какво преминах не само през миналата година, а през цялата си кариера, не ми беше много лесно. Да спечеля титла на WTA турнир е нещо, което чаках толкова дълго и ми липсваше ужасно много. Сега, след като спечелих трофея, не мога да повярвам, че успях. Честно!", допълни щастливата победителка.

"След като победих Ерани на четвъртфиналите, тогава си помислих, че наистина мога да спечеля турнира. На финала бях много нервна, но давах всичко от себе си да не го покажа и гледах само топката. Казвах си: "Гледай топката и мисли за всяка точка". Просто играх така, както през цялата седмица. Имах ли възможност за уинър, правех го. Болеше ме навсякъде, но това е финал и не можеш да позволиш това да ти попречи. Бях готова да играя докато не припадна от изтощение", добави още Пиронкова

"Чувствам се страхотно преди началото на Australian Open. Настроена съм психически по правилния начин и съм изпълнена с увереност", завърши българката.