Тихомир Игнатов от Свищов е първият късметлия, спечелил таблет от играта на НАП „Парола: Касова бележка“. Тя е част от кампанията на „Влез в час с данъците 2“, имаща за цел да даде на младежите основна информация за данъците и финансовата система. Жребият бе изтеглен от хитовия актьор Димитър Рачков.
Според регламента на играта всеки ученик в България може да регистрира неограничен брой касови бележки чрез специално разработен софтуер. Приложението е достъпно на фенстраницата на кампанията във Facebook, както и безплатно за телефони с операционни системи Android и IOS. Учениците могат да регистрират касови бележки от 1 януари до 31 май 2015 г. Колкото повече фискални бонове се регистрират от един участник, толкова по-голям е шансът той да спечели някоя от наградите.
Стойността на покупката не е от значение. Важно условие е учениците да съхраняват касовите бележки, които регистрират.
Наградите в играта са 2 таблета, 2 фотоапарата и игрална конзола Плей стейшън, а печелившите се определят на лотариен принцип. 900 ученици вече се включиха в играта, като до момента регистрираха над 35 000 касови бележки. Над 10 000 фенове следят публикациите в страницата на кампанията във Facebook.
В хода на кампанията „Влез в час с данъците 2“ 80 служители на НАП ще посеят близо 120 училища в страната до края на учебната година и ще се срещнат с около 20 000 ученици. В Русе първите лекции от кампанията ще започнат в началото на новия учебен срок през следващата седмица. Четирима служители от офиса на НАП в Русе ще се срещнат с випускниците на МГ „Баба Тонка“, СОУ „Възраждане“, ПГ по дървообработване „Йосиф Вондрак“ и ПГ по механотехника „Юрий Гагарин“.