25-годишен мъж с начално образование отива в затвора за година и половина заради това, че откраднал ловна пушка. Самият мъж призна за извършеното престъпление и се споразумя с прокуратурата за присъдата си. Заедно с него наказание отнесе и 29-годишен мъж, който се излъгал да купи пушката от многократно осъждания младеж.
Всичко започнало, когато 44-годишен регистриран ловец тръгнал да упражнява хобито си. Прибрал пушката в калъф и я оставил в колата си. Останалият без пари 25-годишен познайник на съда забелязал калъфа на седалката на автомобила, помислил, че е въдица или подобна скъпа вещ, която може да продаде, и без да му мисли, разбил стъклото на колата и го отмъкнал. Впоследствие разбрал, че е пушка, но и за нея намерил купувач. Така 29-годишният мъж се сдобил с ловното оръжие макар да нямал разрешение да го ползва. Незаконно държал пушката от август 2012 година до февруари 2014-а в къщата си в кубратското село Задруга. Докато кражбата не била разкрита, а за нея всъщност признал самият многократно осъждан 25-годишен мъж. Признал и на кого продал пушката.
За незаконното притежание на ловното оръжие пишман купувачът се договори с прокуратурата на една година условно наказание с три години изпитателен срок. Присъдите са окончателни.