Зам.-началникът в Митница Русе Венцислав Халаджов бе назначен вчера за временно изпълняващ длъжността началник на ведомството за срок от шест месеца със заповед на директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов. През това време ще се направи конкурс за началник.
Както „Утро“ единствен писа вчера, бившият шеф на митницата Пламен Минков е преназначен в понеделник на старото си място - началник на отдел „Финансово стопанско управление и изпълнително производство“. Мотивите за това са неизвестни, но не става въпрос за нередности или грешки в работата му като ръководител.
„Митницата продължава да бъде кауза за мен, защото тя е една от най-подредените в страната както по квалифицирани кадри, така по изпълнение на задълженията им по време на работа. За това говорят и самите резултати за миналата година, които са едни от най-добрите от всички митници в страната. Гордея се, че аз и целият екип успяхме да ги постигнем в тази стагнация и смятам, че добрите практики в митницата ще продължат и занапред“, каза вчера пред „Утро“ Пламен Минков.