Футболистите на „Дунав“ ще играят днес със силно отслабен състав втората си предсезонна контрола срещу „Добруджа“ в Добрич. Мачът от 15 часа ще е на терен с изкуствено покритие. В първата си проверка русенският тим завърши 1:1 срещу младежкия тим на „Лудогорец“ в Разград.
Голям проблем пред старши треньора Веселин Великов са многото контузени футболисти. Левият бек Атанас Атанасов е на прегледи за коляното в София, а Ивайло Раденцов е с подут глезен след двубоя срещу разградчани. С травми са централният нападател Мирослав Будинов и юношата Динко Станчев. Игралият с температура срещу „Лудогорец“ краен защитник Николай Колев пък ще мине на изследвания заради съмнения за пневмония. Въпреки това Колев казал, че ако прегледът не потвърди тези съмнения, има готовност да се качи на автобуса за Добрич.
Мачът срещу добруджанци ще е първи за единственото засега ново попълнение Константин Атанасов, който също бе болен допреди няколко дни. Дошлият от Пловдив опорен халф ще трябва да доказва, че има място в състава. Той ще мине през проверка и на мача срещу „Светкавица“, след което треньорският щаб ще решава дали да го картотекира за пролетния сезон от първенството на „В“ група.