Русе ще стане част от международната Нощ на Хари Потър - Harry Potter Book Night, заедно с още 7000 книжарници, студии, ателиета, фен клубове на невръстния магьосник от книгата на Джоан Роулинг по целия свят.
На 5 февруари от 18 ч в Детския отдел на регионалната библиотека „Любен Каравелов“ започва Вечер на Хари Потър. Инициативата тръгва от британското издателство „Блумсбър“, което публикува всички книги за магиите и приключенията на Хари Потър и неговите приятели. Целта на организаторите е да насърчат четенето сред децата и да популяризират книгите за Хари Потър.
По време на срещата в библиотеката участниците ще се състезават в забавни задачи и образователни игри,  свързани със съдържанието на книгите на Роулинг. За тези, които обичат да рисуват, ще има надпревара за илюстрации към книгите. От библиотеката уточняват, че почитателите на Хари Потър, които ще се включат във вечерта на своя любим герой, могат да се облекат в костюми, адекватни на събитието. Най-сполучливите превъплъщения ще бъдат отличени с награди, обещават организаторите.