Началникът на Митница Русе Пламен Минков е преназначен като шеф на отдел „Финансово стопанско управление и изпълнително производство“. Това се случи вчера в Агенция „Митници“, дни преди той да направи една година като шеф на ведомството. Мотивите не са известни, но не става въпрос за лоши резултати, защото на пресконференция след митническия празник - 26 януари, Минков отчете завидни приходи за миналата година и 120 кг заловен хероин.
До вечерта още не се знаеше кой ще заеме неговото място като временно изпълняващ длъжността началник на митницата до конкурс. Най-спряганото име е на сегашния заместник Венцислав Халаджов, който бе на същата длъжност до идването на Минков, който спечели конкурс в началото на февруари 2014 година.
Вторият зам.-началник в митницата Явор Димитров пък е преназначен като държавен инспектор в отдел „Тарифна политика, митнически режими и процедури“ поради закриване на досега заеманата длъжност.
Говорителят на митницата Руслина Александрова потвърди за преназначението на Явор Димитров, но за Минков каза, че още не е получена заповед за него и затова не може да даде изявление.
Самият Пламен Минков не вдигаше мобилния си телефон вчера следобед.