Една от най-големите вериги за бързо хранене в света - Subway, планира да влезе в „Мол Русе“. От няколко дни във фууд корта на търговския център виси огромен плакат, приканващ потенциалните инвеститори да се възползват от франчайзинговата програма на компанията.
Големите вериги за бързо хранене досега заобикаляха русенските молове. Всъщност такива липсват в Русе от много години, след като заведенията на „Макдоналдс“ и „Кентъки Фрайд Чикън“ затвориха врати и по-младото поколение изобщо не ги помни. Subway обаче продължава да си търси партньор, и то все по-агресивно. По всичко изглежда обаче,  търсенето явно още не се е увенчало с успех.
Според търговци именно тежките условия за франчайзерите правят невъзможно откриването в Русе на заведения на „Макдоналдс“, „Бъргър Кинг“ и други подобни. Представителството на „Кентъки Фрайд Чикън“ пък изобщо не иска да чуе за Русе след разправиите преди години.
На техния фон условията на Subway се определят като сравнително приемливи. Всеки бизнес партньор на веригата получава пълното ноу-хау и необходимата подкрепа при изграждане на ресторанта и през целия период на договора. Първоначалната такса е 7500 евро, като 50% се възстановяват, ако ресторантът отвори до 1 година от подписването на договора. Месечната такса е 8% от оборота и отделно 4,5% за реклама. Допълнителната инвестиция за самия ресторант е от порядъка на 80-120 хил. евро.
Стратегията на Subway е да предлага хиляди различни комбинации на сандвичи, приготвени пред очите на клиента. Към момента веригата има 34 обекта в България и вече настига лидера „Макдоналдс“, който е с 37.