Футболистите на „Дунав“ записаха 1:1 срещу младежкия тим на „Лудогорец“ в първата си контрола преди пролетния дял от първенството в Североизточната „В“ група. Двубоят в Разград се игра на терен с изкуствено покритие. В състава на домакините личаха няколко чернокожи футболисти, дошли на проби с идеята да бъдат проверени като евентуални попълнения за мъжкия тим на разградчани.
Мачът почна зле за „Дунав“, тъй като Ивайло Раденцов се контузи в 10-а минута, а русенският отбор страда по принцип от липсата на човек за неговата дефанзивна позиция в средната линия. Въпреки това дунавци наложиха териториален превес и срещата мина под почти пълен техен контрол.
„Лудогорец“ поведе след почивката, възползвайки се от грешка в русенската защита. Изравнителният гол бе дело на Мирослав Будинов. Той стреля от фаул, завъртя фалцово топката над стената и я прати красиво в десния вратарски ъгъл. Докрая мачът се игра основно пред вратата на „Лудогорец“, но така и не се стигна до нов гол.    
В седващия си контролен мач дунавци ще гостуват на „Добруджа“ в Добрич /4 февруари/.
„Дунав“: Цветомир Цанков, Николай Парнаров, Михаил Милчев, Николай Колев, Мартин Димов, Ивайло Раденцов, Андреас Васев, Диян Димов, Мирослав Будинов, Георги Чакъров, Светослав Читаков /Йордан Димитров, Мартин Иванов, Динко Станчев, Радосвет Христов, Александър Къснеделчев/.