Клон на съборено от ураганния вятър дърво прониза смъртоносно пътничка в джип БМВ. Инцидентът е от събота сутринта, когато силният пулсиращ западен вятър съборил крайпътно дърво върху преминаващия покрай него автомобил. В резултат на тежки вътрешни разкъсвания 30-годишната Александра изпаднала в кома и въпреки направената спешна операция в русенската болница издъхнала, без да дойде в съзнание.
Нелепият инцидент е станал в 7 часа на 500 метра от Новград по пътя за Ценово.          
Тогава е измерена скорост на вятъра от запад-югозапад от 144 км/час. Вихрушката изкоренила изсъхнало дърво, което за лош късмет се стоварило върху джипа. Един от клоните строшил предното стъкло, а друг - стъклото на предната дясна врата и пронизал Александра, която се возела на седалката. В резултат били разкъсани далакът и черният дроб на жената, а счупено ребро се забило в белия й дроб. Водачът е останал невредим.
Пристигналите на място екипи на полицията и Спешна помощ от Бяла освободили жената от смъртоносната хватка на клона, но тя била изпаднала в кома и така и не успяла да дойде в съзнание въпреки усилията на дежурните хирурзи в Многопрофилната болница в Русе.
Загиналата Александра има момченце на 8 години и втори брак с мъж от Новград. Те живеят в Бяла, в Новград били на гости на родителите на съпруга и в събота сутринта той тръгнал да я кара на работа в Бяла. Тогава по пътя ги е застигнал нелепият инцидент, каза вчера за „Утро“ кметът на Новград Тодор Асенов, който научи за смъртта на Александра от нас.
С изключение на този нещастен случай, този път в Русе и региона силният вятър не създаде проблеми с паднали дървета, посочи шефът на общинската дирекция „Спасителни дейности при аварии“ Спасимир Димитров. Единствено ламарина е надвиснала заплашително от покрива на рушащата се сграда на бившата полиция на ул.“Александровска“. След подаден сигнал в 21 часа в петък вечерта, когато пулсиращият вятър бе във вихъра си, пожарникари издигнали автомеханична стълба и отстранили тенекията. От покрива на стара къща по „Черно море“ са паднали десетки керемиди.
В събота ураганният вятър бе сменен от слънце, а вечерта заваля дъжд. До вчера сутринта синоптиците измериха около 10 литра на квадратен метър.