Под знака на Гоголевия „Ревизор“ ще премине февруари за драматичен театър „Сава Огнянов“. Премиерата на спектакъла под режисурата на Николай Урумов и с Иван Бърнев в главната роля на Хлестаков ще бъде на 10 февруари от 19 ч на Голямата сцена в Доходното здание. След това русенци ще имат възможност да се докоснат до вечно актуалната тема в пиесата на руския класик и на 17 и 23 февруари.
Класиката получава израз в афиша на театъра и с постановката „Министърът женкар“ по Стефан Л.Костов - на 19-и, а също и с „Майстори“ на Рачо Стоянов, която публиката ще види на 28-и. В месеца на любовта и виното драматиците канят русенци също да гледат „Отворена брачна двойка“ - на 24 февруари. Друга интригуваща покана е отправена към зрителите за 25-и - тогава на Голямата сцена ще бъде изиграно за 80-и път комичното представление „Помощ, жена ми е луда“ по пиесата на френския комедиен драматург Жан Барбие.
Със сигурност зрителите ще бъдат изкушени и от гастрола на спектакъла „Око под наем“ от Питър Шафър, който ще гостува в Русе на 13 февруари. Постановката е на Борислав Чакринов, а в главната роля играе Асен Блатечки.