Баскетболистките на „Дунав 8806“ ще гостуват днес за много тежък шампионатен мач срещу „Монтана“. Дунавки нямат засега грешен ход срещу монтанки, след като през миналата година ги победиха на два пъти - с 83:80 като гостенки и с 96:66 като домакини.
Сега обаче монтанският отбор изглежда твърде различен и шарен, защото старши треньорът Николай Боруков го подсили в първите дни на януари с основни състезателки на „Левски“ - Христина Иванова, Радостина Димитрова и Виктория Стойчева. Трите момичета започнаха колебливо, но пък играха прилично при победата в предишния кръг срещу непретенциозния тим на „Рилски спортист“ в Самоков. Тогава Иванова реализира 21 точки, а Димитрова се отчете с 22.
Другата новина от лагера на съперниците е, че Боруков ще разчита днес още на Кортни Дювър и Юдит Кайдачи. Американката Дювър и 192-сантиметровата унгарка Кайдачи бяха извън отбора повече от месец, тъй като лекуваха контузии.
„Двете ще бъдат записани в тимовия лист за първи път от много време и ще играят поне по десетина минути“, пише врачанският вестник „Конкурент“, позовавайки се на разговор с Боруков.
Победата на „Дунав 8806“ е задължителна от гледна точка на целта отборът да се държи плътно до лидерите „Нефтохимик“ и „Хасково“. В момента „сините феи“ изостават само на точка и не бива да допускат отварянето на по-сериозен пасив. 
И докато възпитаничките на Георги Божков ще играят днес от 18 часа наистина непредсказуем  мач, „Хасково“ ще има лек двубой в къщи срещу „Рилски спортист“. „Нефтохимик“ пък гостува късно снощи за протоколна среща срещу девойките на „Левски“.