Неправоспобен мъж се сдоби с условна присъда, след като сви ключа на колата на свой приятел, за да направи обиколка из града, но разходката му се оказала кратка. В района на Симовата мелница той загубил управлението на опела. Вместо да завие надясно към центъра, колата продължила неконтролируемо направо, преминала през градинката, която разделя двете платна на бул.“Цар Освободител“ и се превъртяла няколко пъти. След като избила поставените метални заграждения, спряла по таван в насрещната пътна лента в посока към Автогара Юг. Въпреки че колата била намачкана до неузнаваемост и не можела да се ремонтира, шофьорът успял да избяга и дори да се скрие в Тутракан.
За случая от нощта на 20 срещу 21 април 2014 година мъжът се изправи пред съд за кражба на опела. На първа инстанция се сдоби с 8-месечна условна присъда с три години изпитателен срок. Наказанието може да се обжалва.
До инцидента се стигнало след празненство в механа „Илинден“ в кв.“Дружба 3“. Въпросният „Опел Астра“ бил паркиран пред заведението, а шофьорът прибрал ключовете за него в джоба на суичъра си. Вътре в механата той съблякъл връхната дреха и я оставил на облегалката на пейката. Това било забелязано от неговия приятел, който решил да свие ключовете и да се разходи скришно с опела, без да казва на никого. Тайно отмъкнал връзката ключове и споменал на компанията, че излиза и ще се върне след малко. Около 3.20 часа през нощта подкарал опела, минал по бул.“Христо Ботев“ в посока центъра, но при опит да завие надясно по бул.“Цар Освободител“ разходката му приключила. След катастрофата всички стъкла на колата били потрошени, отворили се предните въздушни възглавници. Предницата на автомобила била набита изцяло навътре към купето, вследствие на което се откачили двигателят, скоростната кутия и ауспуховата система. Лявата страна, както и цялата предница били смачкани и усукани. Набита и силно деформирана била и задната част на автомобила, а капакът на багажника бил нагънат и изкривен нагоре. Оказало се, че колата се е превърнала в купчина железа и според техническата експертиза няма как да се ремонтира. А стойността й е 1800 лева.
Когато лупингите приключили и опелът спрял въртенето и блъскането, пишман шофьорът успял да излезе от него и да избяга. Въпреки силните болки в десния си крак, той звъннал на свой приятел, който му се притекъл на помощ. Няколко часа по-късно беладжията решил да се скрие и заминал за Тутракан. Въпреки това полицията стигнала до него и той признал какви ги е надробил.
Половин час след катастрофата, докато компанията още се забавлявала в кръчмата, собственикът на опела научил, че с колата му е станал инцидент, след като приятел му звъннал по телефона. Разказал му, че автомобилът е катастрофирал на бул.“Цар Освободител“. А след като проверил, че опелът и ключовете за него ги няма, разбрал, че чутото не е никаква шега. Рано сутринта около 7 часа загазилият приятел звъннал на собственика на опела му и му признал, че той е виновен за инцидента. Обяснил, че ще плати щетите, стига да не съобщава в полицията, че той е отговорен за кашата.