28-годишен оператор на „Виваком“ по чудо остана жив след удар в крайпътно дърво и обръщане на служебната му „Тойота Ярис“ малко преди отбивката за Образцов чифлик по пътя за Червена вода.
Сигнал за пътното произшествие е получен на тел.112 минути след 9 часа.
На място са изпратени екипи на Спешна помощ и КАТ. Медиците установяват, че мъжът лежи в локва кръв до канавката вляво от пътя. Откаран е в болницата, където прегледът установява счупена челюст, тежка травма на черепа и мозъчен кръвоизлив. Пациентът е опериран за изчистване на хематома и е настанен в Интензивно хирургично отделение.
Причината за инцидента е висока скорост по заледения път и отклоняване на вниманието на шофьора, сочат първоначалните заключения. В колата е намерена лула и кутия тютюн и не е изключено шофьорът да е опитал да запали лулата и това да се е оказало фатално. Според очевидец тойотата внезапно се е отклонила вдясно, водачът бързо е завил наляво, за да я стабилизира, но вместо това тя се унесла и се блъснала странично в единственото крайпътно дърво в този участък. Ударът я върнал на пътя по таван, където тя продължила като шейна още десетина метра. В това време 28-годишният мъж, който е бил без колан, изхвръкнал през задното стъкло и главата му се разбила в асфалта.
Мокра пътна настилка и висока скорост са причините и за друг пътен инцидент по пътя Русе-Две могили в четвъртък в 15.10 часа. Шофьорка на силистренски „Нисан Микра“ изгубила контрол над волана напуснала пътното платно вдясно, блъснала се в крайпътни храсти и се обърнала по таван. Возещата се отзад жена на 28 години получила рана на лицето и натъртвания на гръдния кош и след преглед в болницата е освободена. Алкохолната проба на водачката е отрицателна.