Заблудата, че ще изработи и монтира холни секции на двама клиенти, изправи отново пред съда майстора Атанас А. Това не е първото му обвинение в измама с мебели. Напротив - той вече търпи присъди по предишни подобни дела.
Самият Атанас направи пълни самопризнания, успя да открие подлъганите клиенти и да им върне платените предварително 356 лева. Хората всъщност били подмамени в рамките на около десетина дни през август-септември 2013 година. По-късно обаче те напуснали Русе и не можели да бъдат открити. Заради това, че не може да се свърже с тях и да им върне парите, Атанас можеше да отнесе изключително сериозно наказание и дори да влезе в затвора.
Заради възстановените щети в последния момент прокуратурата промени в по-леко обвинението, което бе повдигнала срещу майстора. Така престъплението му се квалифицира като маловажен случай, вместо първоначално повдигнатото немаловажно, и то при повторност. Така Атанас се споразумя с прокуратурата за 2 години пробация, както и 100 часа годишно полагане на общественополезен труд в рамките на 24 месеца. Наказанието е окончателно.
При предишните си засичания в измами майсторът отново обещавал хубави мебели на ниски цени, като вземал в аванс парите за изработката им. Предплащанията варирали между 70 и 600 лева. Човекът наистина разбирал от производство на мебели и работел в тази сфера, но често сменял работодателите си. Негови познати изразиха предположения, че е прибегнал до измамите заради изминалите тежки за него месеци - майсторът се развел, освен това претърпял и операция на бъбреците.