556 лева обезщетение за повреден след пропадане в дупка багер, както и още толкова разноски по делото ще трябва да плати Община Русе. Причината за това е, че наличието на дупка на пътя с размери 56/38/47 сантиметра не просто не била запълнена, но не можела да се забележи, тъй като била пълна с вода. А сигнализиране за препятствието по ул.“Прага“ така и нямало.
Случаят е още от лятото на 2010 година. В края на работния ден шофьор тръгнал да прибира багера в гаража. Тогава обаче, докато се движел с 30-35 км/ч, минал през една от всичките локви на пътя и усетил, че задната лява гума на машината влязла в дупка. По-късно се оказало, че тя не просто е спукана, а разкъсана и трябвало задължително да се смени с нова.
Общината оспори исканото обезщетение, като посочи, че не е доказано по какъв начин и защо се е стигнало до повредата на гумата. Съдът обаче бе категоричен - дори да се приеме, че гумата не е била в добро техническо състояние, не би се стигнало до инцидента, ако пътната настилка не е била увредена. Решението може да се обжалва пред още една инстанция.