Поне още седмица времето ще остане сравнително топло за сезона - до 14 градуса. Очаква се утре да се появи западен вятър, който да разсее кошмарните мъглите до събота.Максималните дневни температури днес ще достигнат 13 градуса, в местата с мъгли - с 2-3 градуса по-ниски.

Утре ще се появи западен вятър и мъглите в Дунавската равнина ще се разсеят. Дневните температури ще бъдат високи за януари, от 9 до 14-15 градуса. Облачността ще се увеличи, но валежи не се очакват.

В събота ще остане без съществена промяна. Дневните температури ще се понижат с 1-2 градуса. На места отново ще се образуват краткотрайни мъгли.

В неделя ще се появи умерен, в Дунавската равнина - до силен вятър от запад и мъглите ще се разсеят навсякъде. Ще нахлува малко по-студен въздух. Облачността ще бъде значителна, но вероятността за превалявания е малка. Дневните температури ще останат високи за януари, от 9 до 14 градуса.

Минималните температури в понеделник ще бъдат от минус 1 до 5 градуса, а дневните - от 7 до 12, по-ниски в Североизточна България.
Вятърът ще отслабне, без да стихва напълно, а облачността ще бъде незначителна.

През нощта срещу вторник вятърът ще се ориентира от юг - в планините и Източна България - до умерен. Минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще се повишат и ще са от 9-10 до 14 градуса. Облачността ще бъде значителна. Превалявания са малко вероятни.

В сряда от запад ще започнат превалявания от дъжд. По високите части на планините валежите ще са от сняг. Минималните температури ще бъдат над нулата, а максималните - от 7 до 13 градуса. В четвъртък ще бъде облачно и дъждовно над цялата страна.