Цветана Пиронкова се класира за първи път в кариерата си на финал от WTA турнир. По-рано през деня българката победи на полуфинал световната №6 Петра Квитова от Чехия с 6:4, 6:3. На финала пловдивчанката ще спори с германката Анджелик Кербер. Двубоят е в петък (10 януари) и ще започне около 10:00-10:30 часа българско време и отново ще бъде излъчван пряко с картина в Агенция БЛИЦ. Началният час на мача зависи от предходните срещи.

“За първи път съм на WTA финал, чувството е невероятно! Чаках този момент толкова дълго време. В момента съм безумно щастлива, но същевременно се опитвам да остана здраво стъпила на земята и да се концентрирам върху следващия мач. Толкова дълго съм мечтала за този финал. Достигането ми до финал, а защо не и спечелването на титлата, е нещо, за което мечтая от доста дълго време и нещо, което ми липсваше в кариерата. Така че сами може да си представите как ще се чувствам утре на корта. Ще видим какво ще се случи”, заяви Пиронкова веднага след мача.

“Кербер определено е много трудна противничка. В известна степен знам какво да очаквам от играта ѝ, но утре ни очаква нов ден. Просто трябва да изляза на корта и най-добре да забравя за предишните ни мачове, да се опитам да насоча вниманието си към настоящия момент и да взимам правилните решения. Каквото и да стане, за мен този турнир ще си остане един от най-любимите ми. На няколко пъти съм участвала тук, играла съм квалификации и никога не съм си представяла, че ще достигна до финал", завърши Пиронкова.