18 055.74 лева от „Топлофикация Русе“ успяла да прибере в джоба си за около четири месеца отчетничка на столовото хранене в дружеството.
Парите от касата на компанията се отпускали авансово за закупуване на хранителни продукти за работническия стол и за зареждане на ведомствения магазин. След две години и половина служба жената добре познавала механизма на работа и решила да се възползва от него. Нейната функция била да прави заявки към доставчиците за необходимите продукти и след това да се разплаща с тях. Така от декември 1999 до април 2000 година заделяла за себе си предварително отпусканите пари за храна на дружеството. А посочвала, че сумите са отишли за покриване на фактури. Фирмите, които зареждали стола и магазина обаче така и не виждали парите си и това набързо лъснало.
След като първият доставчик, който изгорял и с най-солидна сума, не получил парите си по две фактури, решил да разбере защо плащанията се бавят. Това попитал управителя на ТЕЦ-Русе в писмо от май 2000 година, след което завел и гражданско дело и го спечелил. И Топлофикация му върнала задълженията в размер на 7535.54 лева.
В подобна ситуация се оказали още три фирми, които били завлечени със суми около 3000-4000 лева.
Заради чистото й съдебно минало, а и изключителното закъсненение на делото срещу нея - около 15 години след случките, съдът сметна, че отчетничката трябва да бъде наказана условно. Тя бе осъдена на 3 години условно с 4-годишен изпитателен срок. Жената бе лишена и от право да заема материално-отчетническа длъжност за срок от три години, както и да заплати 18 055.74 лева на Топлофикация, която бе конституирана като граждански ищец в процеса. Присъдата е на първа инстанция.