Подмяна на електрическата контактна мрежа за тролейбусите стартира от вчера в 14 часа по бул.“Липник“ от „Олимп“ към центъра. Ремонтът предизвика задръстване от коли, автобуси и тролеи в северното платно на булеварда, което пък доведе до негодуванието на водачите.
„Не можаха ли да предупредят, че предприемат изпълнението на такъв мащабен проект, за да заобикаляме по страничните улици и да не се навираме в този улей“, възмущаваха се шофьори на автомобили, които се придвижваха в индийска нишка.
Тролейбусите минаваха покрай участъка на собствен ход със свалени електроотводи, което отнемаше време на водачите да ги откачат от мрежата и после пак да ги закачат.
Проектът за интегриран градски транспорт предвижда поетапна подмяна на над 43 километра тролейбусна мрежа в целия град до август, казаха вчера пред „Утро“ от фирма „ЕЛ“, която е спечелила търга за изпълнител на обекта. Вчера работниците са започнали ремонт на трасето от кръстовището „Олимп“ в посока центъра, за да видят как ще върви работата, тъй като там тя била по-лесна. Бригадата от близо 30 човека беше разставена на разстояние от 50 метра с две вишки с тенденция постепенно да увеличава ремонтирания участък, за да уплътни работата на персонала. Като стигнат до кръговото кръстовище пред полицията, работниците ще се преместят на другата страна на булеварда, ще го изкарат до КАТ, а после ще подменят жиците оттам до „Олимп“. След това ще започне подмяна на проводниците по други булеварди и улици, уточни ръководителят на обекта от фирма „ЕЛ“.