Централният нападател Иван Площаков е един от набелязаните за привличане футболисти в „Дунав“, научи „Утро“. Роденият на 1 февруари 1986 година в Пловдив Иван идва от Казахстан, където подписал договор, но не успял да играе заради неиздадена виза. Площаков нашумя, когато едва 19-годишен бе привлечен в ЦСКА. С екипа на „армейците“ той записа 4 мача и 1 гол, след което бе освободен. Иначе е играл още за отборите на „Асеновец“, „Марица“ /Пд/, „Родопа“ /Смолян/, „Спартак“ /Пловдив/, италианския „Киети“ /Серия „Д“/ и „Ботев“ /Пд/, като за „канарчетата“ има 4 гола в 10 мача.
„Иван ще бъде на проби при нас. Никой не гарантира, че ще остане. Просто ще му дадем шанс. Освен това мениджърът му е много разбран човек“, обясни пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Самир Мъстънов.
Мъстънов добави, че клубът ще залага на политика с налагане и утвърждаване на млади футболисти.
„Ще се опитаме да върнем в Русе поне три момчета, излезли от школата в нашия град. Като цяло на проби ще пристигнат доста хора. Надявам се да отсеем качествени футболисти“, заяви Мъстънов.
Той отхвърли като несериозни приписаните му думи, че целта пред „Дунав“ през пролетта ще е място в тройката на „Б“ група.
„Това е смешно и нелогично Казах само, че по принцип бих се радвал да сме сред първите 3 тима в класирането. Иначе всеки може да види таблицата, а тя показва ясно какво ни чака напролет - голяма битка за оставане в дивизията. Силите са толкова изравнени, че ни чака война за всяка точка“, завърши Мъстънов.