Двама с качулки откраднаха 15 000 лева от бизнесмен, след като го нападнаха пред блок в „Чародейка“, докато слиза от луксозното си БМВ. Наглият грабеж е извършен на Ивановден в девет и двайсет вечерта.
39-годишният мъж е управител на частна фирма с няколко малки бензиностанции. Във вторник вечерта той събрал оборота от три обекта, който бил малко над 15 000 лева. След това трябвало да посети адрес в „Чародейка“. Щом спрял пред блока, мъжът отворил вратата на бавареца, навел се да излезе от автомобила и в този момент получил удар с бухалка в тила. По същото време някой отворил задната лява врата и взел от седалката чантичката, в която били парите.
Засега криминалистите работят по версията, че бандитите са извършили грабежа след предварително проучване на маршрута, по който бизнесменът се движи. След като са разбрали кога събира оборота от бензиностанциите, те са го проследили и са му устроили капан в тъмния квартал.
Двамата бандити се издирват. Според даденото описание те са на възраст около 25 години, със слаби телосложения. Единият е висок 170 см, облечен в сив анцуг с качулка на главата. Другият е на височина 180 см, облечен с тъмно долнище, тъмно яке с качулка и с тъмна раница на гърба.
По случая е образувано досъдебно производство за грабеж с употреба на сила.