С песни и танци предимно се представят мераклиите да участват в новата телевизионна поредица „България търси талант“, които вчера и днес се явяват на кастинг в Русе. Около 70 души са се записали предварително, но не са малко и тези, които се явяват направо във фоайето на хотел „Рига“ и попълват документите непосредствено преди прослушването.
Русе е известен като Град на таланти и очаквахме повече различни от обичайните дарби, казаха представители на организаторите. До вчера се e явил само един евентуален бъдещ участник в тв шоуто, който показал акробатични номера. Друг пък демонстрирал специфично чувство за хумор, като се представил като „камикадзе“, но уверил, че няма да показва тази си „дарба“.
Най-възрастният засега участник в кастинга е на 71 години, а най-малките са няколко 6-годишни деца, които се представят с пеене. Освен от Русе, пред комисията застават бъдещи звезди от Тутракан, Ветово, Исперих, Разград.
Днес кастингът продължава. Няма да върнем никого, дори и да дойде по-късно надвечер, казаха организаторите. Те си обясняват по-слабия от очакваното интерес с това, че в Русе прослушването се провежда в работни дни, когато и талантливите хора са заети на работа или на училище. А и много от кандидатите предпочитали да се явяват директно на кастинга в София, който продължава цели четири дни.