Интерпретации на темата за любовта и виното в цвят, живописно настроение и послания подредиха петима русенски художници във фоайето на Доходното здание. Изложбата по същество откри артсалона „Любов и вино“, който в продължение на три седмици ще обединява русенски творци от различни сфери на изкуството.
Благодаря на всички колеги, които се отзоваха на нашето предложение заедно да покажем тези две вълнуващи нашето творчество линии, каза при откриването на експозицията директорът на „Русе арт“ Мариан Савов.
Десетки русенци разгледаха с интерес сатиричните рисунки на Валентин Георгиев, фините живописни работи на Вяра Гунева, инсталацията на Николай Бузов, в която символът любов беше представен като нещо крехко и чупливо, и творбите на Таня и Георги Пасеви, в които лайтмотив е девизът на хипитата „Правете любов, а не война“.
Темата за любовта ние извеждаме пряко от контекста на събитията напоследък в Париж, затова искаме да покажем столицата на Франция и нейните символи като знаци за любовта, обясни Пасев.
Чашата вино, която придружи началото на изложбата, бе важен нюанс и знаков елемент от артсалона, който включва разнообразни събития и ще продължи до 16 февруари.