Около 20 чувала по 100 литра са напълнени с пластмасови капачки в трите събирателни пункта в Русе и са предадени на организация за рециклиране на отпадъци. С това градът си спечели признание като много активен в събирането на шестия тон капачки в кампанията „Капачки в действие“. Представител на фондацията „Идея в действие“ обясни, че Русе е определен като град с особен принос, защото няколко пъти куриерска фирма е посещавала пунктовете, а за да бъде изпратен куриер, трябва да се съберат минимумът 4-5 чувала.
Всеки чувал тежи близо 20 кг, а за по-малко от три месеца зелената благотворителна кауза, която обединява грижата за природата на България с грижата за децата в институциите, успя да привлече стотици русенци, институции, заведения за обществено хранене. Дори няколко баби от Каран Върбовка също са се включили, като са донесли голямо количество капачки в пункта на салон „Волена“.
От двата офиса на „Форум - чуждоезикови услуги“ на ул. „Петко Д. Петков“ 7 и „Александровска“ 38 на няколко пъти са извозени общо около 15 чувала, а от пункта на салон „Волена“ на пл. „Свобода“ 7 са потеглили 5 чувала. Изненадахме се колко много тежи един чувал, споделиха служителите от пунктовете в Русе и допълниха, че капачките се събират за много кратко време, защото каузата е много заразителна. След предадените пет чувала през ноември, в салон „Волена“ вече имат събрани нови два чувала с капачки.
От шестия тон капачки бе дарена нова пералня на преходното жилище за деца от 14 до 18 години към Центъра за настаняване от семеен тип във видинското  село Ново село. В него са настанени 12 деца и младежи, лишени от родителски грижи, за които това ще бъде първата пералня.
Кампанията набира все по-голяма скорост и вече са събрани седмият и осмият тон капачки, които също ще се превърнат в подкрепа за благотворителна кауза.