Оправданата на първа инстанция София Борисова от Ветово, която бе обвинена, че е счупила камерата на журналистически екип на бТВ, не се размина от наказание. Окръжният съд в Русе сметна, че жената със завършено начално образование трябва да понесе отговорност за случилото и отмени присъдата на районните магистрати, които оневиниха бойната жена.
Всъщност София се изправи пред съда по две обвинения - че е счупила корпуса на визьора на камерата, като с това е нанесла щети за над 1100 лева и че се е държала хулигански с репортера Росен Цветков и оператора Любен Кацаров. За непристойното поведение, крещене и бутане тя бе наказана само с 1000 лева глоба на първа инстанция. Окръжният съд обаче сметна, че това е прекалено лека присъда и я наказа с година и половина условно с три години изпитателен срок. София ще трябва да изтърпи и обществено порицание - чрез закачане на присъдата й на информационното табло на кметството във Ветово, където всеки може да я прочете.
Присъдата може да се обжалва пред Върховния касационен съд.
Случаят от 4 септември 2014 година беше широко отразен и коментиран. До него се стигна след като екипът на бТВ тръгна по следите на телефонни измамници. Разследването им бе прието на нож от заподозрените от тв журналистите за участие в престъпните мрежи ветовчани. За физическата разправия с репортерите най-тежко го отнесе 27-годишният Росен Атанасов, който заради нанесената лека телесна повреда на пратеника на бТВ и заради съдебното си минало получи присъда от 3 месеца затвор. Отделно ще излежи още 3 месеца от предходното си условно осъждане заради хулиганстване по време на изпитателния си срок. Заради същия случай още две дами стигнаха до съд, които обаче се отърваха само с глоби за дребно хулиганство.