„Българският лекарски съюз напълно подкрепя д-р Петър Москов, защото за първи път имаме здравен министър, който застава твърдо зад колегите си лекари и има намерение, желание и качества да реализира истинска реформа в здравеопазването, а има и пълната подкрепа от кабинета“, каза вчера в Русе председателят на БЛС и управител на ДКЦ 1 д-р Цветан Райчинов. Според него почти всичко, което министър Москов е замислил като реформа, е изпълнимо. Има детайли, които трябва да се уточнят, но ако възникнат проблеми, те ще бъдат отстранени, преди да станат факт.
Съществените неща в реформата, която д-р Москов предприема, са много, но предвижданите промени в Спешната помощ са много добри, особено за кадрите в нея. За обучението им вече се работи с медицинските университети за изготвяне на програми, както и за доходите и оборудването с нови апаратури, посочи д-р Райчинов. Успоредно с това ще вървят промените в болничната помощ, където има доста отклонения от това, което се нарича медицина, заяви шефът на БЛС.
Председателят на Районната колегия на БЛС в Русе д-р Антон Въжаров съобщи, че русенските лекари са изпратили писмо до парламента, в което подкрепят д-р Москов в намеренията му за реформа в здравеопазването и най-вече в Спешната помощ.