Едно произведение на автомобилното изкуство събира замечтани погледи и емоционални въздишки във фоайето на „Мол Русе“. Това е новият джип-купе БМВ Х6, изложен от представителството на баварската марка в Русе, за да могат повече хора да се докоснат до една от гордостите на концерна от Мюнхен.
В Русе втората генерация на Х6 идва само месец след старта на продажбите по света. И идва със завидна репутация - първото издание на автомобила с лекота навъртя 250 000 продажби, а второто е подчертано по-амбициозно. Защото джипът е станал по-просторен, по-як, по-икономичен, въобще е пораснал и съзрял.
Новото поколение запазва пропорциите на предшественика, като демонстрира еволюционни промени в дизайна, в които личи влиянието на новия Х5. Салонът също е зает от новото БМВ X5, като малки разлики се откриват единствено в централната конзола, която при Х6 е получила допълнителни елементи, облечени в кожа.
БМВ Х6 може да се оборудва с няколко допълнителни пакета, предлагащи различна визия и оборудване. Модификацията Design Pure Extravagance, например, поставя впечатляващи и висококачествени акценти както в екстериора, така и в интериора, а пакетът M Sport подчертава динамиката на машината, съобщават от БМВ. Налични още при въвеждането на пазара ще бъдат и опциите на BMW Individual.
Що се отнася до базовото оборудване на новото поколение Х6, то е значително по-богато в сравнение с предишния модел. Без доплащане се предлагат биксенонови фарове, 19-инчови алуминиеви джанти, автоматично задвижване на задния капак и осемстепенна трансмисия Steptronic Sport с лостчета на волана, както и кожена тапицерия, двузонова автоматична климатична инсталация, автоматично затъмняващо се огледало за обратно виждане и пакетът за сигурност Driving Assistant на BMW ConnectedDrive.
Моделът предлага избор от три задвижващи агрегата - един бензинов и два дизелови. Те са модернизирани, като изискват с до 22% по-малко гориво, посочват от БМВ.
Топ версията - X6 xDrive50i, се задвижва от V8 бензинов двигател с мощност 450 к.с. и 650 Нм. Двигателят позволява ускорение от място до 100 км/час за само 4.8 сек, а максималната скорост на движение достига 250 км/час. Средното потребление е 9.7л/100 км.
Дизеловите модели са BMW X6 xDrive30d - редови шестцилиндров дизелов двигател с 258 к.с. и 560 Нм, и BMW X6 M50d - редови шестцилиндров дизелов двигател с три турбокомпресора и 381 к.с. Първият се ускорява до 100 км/час за 6.7 сек, постига максимални 230 км/час и харчи средно по 6.0 л/100 км, а вторият изисква по само 6.6 литра гориво на 100 км пробег, като развива 100 км/час за 5.2 сек.
През пролетта гамата от модели ще бъде допълнена с BMW X6 xDrive35i (306 к.с.) и BMW X6 xDrive40d (313 к.с.). На по-късен етап ще се появи и М-версия с над 550 к.с.