„Дунав 8806“-“Рилски спортист“ е първият четвъртфинал в турнира за баскетболната купа на България, стана ясно след тегления вчера в София жребий. Защо точно този съперник? Защото регламентът постанови последно, че русенки като трети отбор във временното класиране могат да се срещнат с петия или шестия, като това подреждане се зачита до края на миналата година. А точно тогава „скиорките“ бяха извън първите 4 тима, нищо че сега вървят на четвърта позиция пред „Монтана“ и „Левски“. 
Другият четвъртфинал е „Монтана“-“Левски“.
Мачовете, както първи писа „Утро“ ще се играят на 4 и 11 февруари, като домакини на втората среща ще са отборите с по-предно класиране. Има вариант обаче двубоите да бъдат преместени за 11 и 18 февруари, като тази възможност ще бъде обсъдена допълнително с клубовете.     
Ако „Дунав 8806“ се справи с отбора от Самоков - нещо, в което никой не бива да се съмнява - ще се срещне на полуфинала с отбора на „Хасково“. Победителят пък от дуела „Монтана“-“Левски“ ще играе срещу „Нефтохимик“.
Днес изтича крайният срок по подаване на заявки за домакинство на финалния турнир. Както първи писа „Утро“, „Дунав 8806“ изпрати оферта за ангажимент по организиране на състезанието. 
Полуфиналите ще се проведат на 28 март, а мачовете за трето-четвърто и първо-второ място ще се състоят на 1 март.