На 4 март се очаква делото за измама, по което подсъдими са четирима души, да достигне до финал. Потърпевши са 46-годишният сириец Меджид Рустом и съпругата му Албена, които си купили изгодно занемарен апартамент, но няколко месеца по-късно, след като направили основен ремонт, се оказало, че жилището изобщо не е продавано, а собственичката му е в чужбина. Те бяха конституирани като частни обвинители редом с прокуратурата по скандалния казус, по който подсъдими са четирима души - 46-годишният Венелин Манолов, 39-годишните Ангел Ангелов и Пламен Пенчев и 55-годишният адвокат и председател на Общинската избирателна комисия Иван Иванов.
Делото за пореден път бе отложено, тъй като един от ключовите свидетели Върбан Илиев отново не бе открит и не дойде в съда. Това е човекът от Горна Оряховица, който по документи е бил собственик на злощастния апартамент в бл.“Венера“ и го е продал на семейство Рустом. Според прокуратурата измамниците са откраднали неговата самоличност и са се представяли за него, без той изобщо да подозира. Съдът реши, че за следващото заседание Илиев трябва да бъде доведен принудително с полицейска охрана.
Заради молба на адвоката на подсъдимия Венелин Манолов делото бе отложено следпразнично за 4 март. Причината - покрай процеса той отлагал операция, която трябва да му се направи в София и която налагала и възстановяване в болница.
Вчера бяха разпитани трима свидетели, от които стана ясно, че след лъсването на измамата е имало преговори с истинската собственичка на апартамента Росица Константинова да продаде жилището си на сириеца. С това семейство Рустом са били съгласни повторно да платят за ремонтирания дом, стига да се сдобият с него законно и по всички правила. До споразумение обаче не се стигнало.