Кампанията за плащането на местни данъци и такси стартира от вчера, като по традиция писмени уведомления няма да се разпращат, а тези, които се издължат до 30 април, ще ползват 5% отстъпка. В сила е и възможността за плащане на две равни вноски зо 30 юни и до 31 октомври.
Отстъпка от 5% ползват и занаятчиите на патент, ако подадат декларация до края на януари и внесат дължимото в същия срок. До края на януари декларации за 2014 година трябва да подадат и хотелите.
Плащането се извършва в служба „Местни данъци и такси“ на ул. „Котовск“ 1 от 8.30 до 17 часа без прекъсване и на касите на „Информационно обслужване по кварталите“ от 8 до 12 и от 13 до 16 часа.
От тази година е в сила новото правило при добиване на автомобил той да не се декларира в общинската данъчна служба, а информацията да идва служебно от КАТ. Каналът все още не работи, но шефката на данъчната служба Даниела Робева се надява, че въпросът ще се реши до края на месеца. Ако някой все пак реши спешно да плати налога на купен след 1 януари автомобил, може да подаде декларация по стария ред в „Местни данъци и такси“.