Баскетболистите на „Дунав“ загубиха нелепо със 79:82 гостуването си на „Академик“ /Благоевград/. След този мач „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Николай Господинов.
- Николай, имаше ли промяна в поведението на отбора след неочакваното домакинско поражение срещу „Чавдар“ /Троян/?
- Отборът се държа мъжки, игра много добре, но късметът не ни покри. 25 секунди преди края на мача „Академик“ бе с преднина от точка, а ние имахме право на атака. Решихме да завършим нападението чрез Филип Самойлович, но не се получи. Последва втора наша атака чрез Евгени Хаджирусев и фаул срещу него, но малко съдии биха свирили нарушение в последните секунди на равностоен мач.
- Доколко равностоен?
- Статистиката го показва - ние сме били с преднина в резултата повече от 24 минути, водачеството се е сменяло 18 пъти, на 11 пъти таблото пък е показвало равен резултат. Спокойно мога да кажа, че отборът ни изигра втория си най-добър мач в първенството до този момент след домакинската среща в Русе през есента срещу Икономически университет /Вн/. Тази победа ни бе необходима, защото момчетата щяха да се поуспокоят и да се вдигнат в психологически план. Има обаче такива двубои, които се решават от микроситуации. За съжаление тези ситуации не проработиха за нас. Като треньор бих предпрочел грозна победа пред красива загуба, каквато бе нашата в Благоевград.
- Сега гостувате на „Шумен“...
- Да, програмата ни в близките кръгове се очертава да е по-лека. Аз знам, че нашият отбор има по-големи възможности и трябва да го показва срещу всеки следващ съперник. Сигурен съм, че „Дунав“ ще се вдигне и отново ще радва феновете си не само с победи, но и с атрактивна игра.