Сейф с 3000 лева в него е задигнат само за три минути от фитнес клуб в блок „Съединение“ на улица „Цар Асен“. Ударът е нанесен след серия съмнителни грешки, освен това по всичко личи, че крадците са били наясно както къде стои касата, така и с факта, че в нея има кръгла сума.
Кражбата е станала в събота в 22.30 часа. Бандитите са влезли през прозорец от ПВЦ дограма на тоалетната, като са съборили на земята поставената саксия с фикус, видя вчера екип на „Утро“. Много бързо са минали през цялата зала с уредите, отишли са до бара и са изтръгнали сейфа с размери 20х30 см от фундамент под плота заедно с укрепителните метални елементи. След това са се върнали по същия път и са излезли отново през прозореца.
Охранителната техника на фирма „Юсис“ се  задействала в 22.30 часа. Екип охранители пристигнал на мястото за две минути и половина, но от крадците нямало и следа. Повикан бил собственикът на клуба, който установил липсата на касата. Чашата с около 100 лева оборотни пари в нея обаче стояла непокътната на бара. Тогава се установило, че прозорецът в тоалетната е отворен. Извършителите са били поне двама, тъй като прозорецът е на около два метра от земята в задната част на залата. Вероятно единият е подвдигнал приятеля си и после е останал отвън, за да наблюдава и да поеме касата.
Пред „Утро“ собственикът на залата каза, че в сейфа е имало 3000 лева оборотни пари от разносната търговия на кашкавал и сирене, с която се занимава наред със стопанисването на фитнеса. Според него някой го е видял да оставя парите в касата в събота и е направил план за кражбата.
При първоначалния оглед станало ясно, че ползваният за вход прозорец най-вероятно е бил оставен отворен. Камерите в залата пък, едната от които била насочена към мястото, където стояла касата, не са били включени, защото в противен случай те щяха да засекат крадеца, казаха от „Юсис“. Според охранителите в кражбата вероятно има замесен вътрешен човек, който е познавал перфектно обстановката в залата и умишлено не е включил камерите.