Игралият в „Майнц 05“ юноша на „Ботев“ /Пд/ Константин Атанасов бе единственият нов човек на вчерашната първа тренировка на футболистите от „Дунав“. Опорният халф идва от „Верея“ /Стара Загора/.
От заниманието отсъстваха Мирослав Будинов, Мартин Димов, Георги Чакъров и Андреас Васев. Според старши треньора Веселин Великов първите трима ще подновят подготовката днес, а Васев е в Швейцария заради семейни проблеми и ще се върне на 23 януари. 
„Ще търсим още един халф, а може би и вратар. Вече изпълнихме на 50 процента задачата за влизане в „Б“ група. Смятам, че този състав ще достигне до крайната цел“, заяви Великов.
На въпроса от какви попълнения ще се нуждае „Дунав“ при атака от следващия сезон и на „А“ група, той отговори, че разковничето за такъв пробив е в добър бюджет и 3-4 попълнния.
„С трима-четирима не толкова скъпи футболисти можем да атакуваме и елитния ешелон. Нека обаче да мислим сега главно за мачовете във „В“ група“, каза старши треньорът.
Той допълни, че въобще не го интересува дали отборът ще счупи през пролетта рекорда за най-много голове в третите дивизии на България.
„Може би ще минем границата от 100 гола, но по-важното е да надграждаме стила на игра, да действаме атакуващо и зрелищно, да радваме публиката“, заяви Великов.
Цялата зимна подготовка на „Дунав“ ще протече в Русе, като отборът ще гостува в повечето от осемте уговорени контроли.