Тежката катастрофа на Богоявление, при която три жени и един мъж стигнаха до болницата с множество счупвания, се повтори и на Ивановден на същото място до Мартен, но в съседно дърво. Този път 13-годишно момиче е в кома и опасността за живота му е реална.
В 7.10 часа лек автомобил „Смарт“, управляван от 34-годишната Наталия Г., излязъл от разклона на Мартен на пътя за Русе, но поднесъл, завъртял се, навлязъл в насрещното платно и се забил с дясната си страна в крайпътен орех. Пластмасата по дясната врата е хвръкнала, вратата се е врязала в седалката, а таванът се е строшил.
На фаталната седалка е била 13-годишната дъщеря на Наталия - Вероника Г., която е поела целия удар. Момичето е получило тежка контузия на мозъка, има счупени ребра, наранен бял дроб и е изпаднало в безсъзнание. Майката Наталия е с контузия на главата, но е контактна.
Минути по-късно на място пристигна екип на Спешна помощ, който откара Вероника в болницата. Детето веднага е поставено на операционната маса и хирурзи започнаха борба за живота му. „Момичето е на изкуствено дишане в реанимацията на Интензивно хирургично отделение и още не мога да дам никаква прогноза за състоянието му. Най-вероятно утре /днес - б.р./ ще бъда по-точен в диагнозата, защото ще го видя на скенер“, каза пред „Утро“ неврохирургът д-р Огнян Игнатов след операцията. Майката е настанена в Неврохирургия без опасност за живота.
Наталия всяка сутрин карала Вероника до СОУ „Възраждане“, където тя учи в седми клас, и после отивала на работа, поясни по-късно дядото на момичето. Днес сутринта обаче от мъглата пътят бе леко заледен, което е поднесло смартчето.