Баскетболистките на „Дунав 8806“ записаха изключително важна победа със 76:65 /24:17, 17:15, 15:19, 20:14/ като гостенки на „Нефтофимик“ в Бургас. С този ценен успех „сините феи“ свалиха от облаците тима на домакините, който бе направил по-рано серия от 8 победи и се бе устремил към първото място. Освен това дунавки се доближиха само на точка до „нафтата“ и на две от лидера „Хасково“.
Селекцията на старши треньора Георги Божков изигра великолепен в тактически план двубой. Шампионките изненадаха и изнесоха урок на съперничките си в две основни направления - в далечната стрелба и в борбата под коша. Ето ги и цифрите - русенските момичета нанизаха 12 тройки срещу 4 на своя опонент! Освен това те записаха 35 борби срещу 28 в актива на „Нефтохимик“!
Номер 1 в далекобойната канонада бе Виолина Кочева, която, след като се представи много стабилно в предишния мач срещу „Хасково“, потвърди възхода си с 5 тройки от 6 шута! Зорница Костова, Тамара Баич и Радостина Димитрова прибавиха по 2 тройки, тройка за довършване на домакините забоде и игралата само две минути Цветомира Шаренкапова.
Костова и Жаклин Златанова дадоха по 8 борби, а Баич, Зорница и Жаклин се отличиха и с по 4 асистенции.
Новото американско попълнение в „Дунав 8806“ Лори Уйлямс помогна с 4 точки за общо 20 игрови минути.
Да видим какво показва статистиката със звездите на „Нефтохимик“! Центърът Вера Перостийска, свикнала да разиграва коня си в други мачове, реализира смешните за нея едва 12 точки. Перостийска обаче нямаше друг шанс, тъй като бе обезличена при 7 от 11-те си атаки за 2 точки.
Дунавки направиха така, че бившата им сътборничка Шарел Алън също да е много тиха и минорна. Шарел вкара само 6 точки и завърши с бледия за класата й коефициент 7. Лидия Върбанова приключи с 8 точки, а Мария Желязкова вкара две за 5 минути игра. Всъщност, „Нефтохимик“ се крепеше в мача главно върху раменете на сръбкинята Драгана Гобелич, която се разписа със 17 точки.
Хубавата победа на дунавки ще им даде глътка въздух за по-спокойна и уверена работа през тази седмица, защото следващият им мач в Русе на 24 януари ще е срещу непретенциозния вече отбор на „Левски“.  
„Нефтохимик“: Перостийска 12, Вранчева 9, Алън 6, Върбанова 8, Христова 11 /Гобелич 17, Желязкова 2/.
„Дунав 8806“: Кочева 19, Костова 12, Златанова 6, Баич 12, Сантяго 10 /Димитрова 8, Уйлямс 4, Шаренкапова 5/.