Парите за завършването на Спортната зала са осигурени. Строителството на дълго чаканото съоръжение ще бъде приключено с кредит от Уникредит Булбанк, съобщи вчера изпълнителният директор на „Проект Русе“ АД Георги Пейчев. Договорът за заема е подписан в четвъртък в София от него и от главния изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Булбанк Левон Хампарцумян и заместник-председателя на Управителния съвет и главен оперативен директор Андреа Казини. Кредитът е на името на „Проект Русе“, което и ще го изплаща. Дружеството бе създадено през 2007 година именно за строителството на Спортната зала, а през годините бе определяно като „първия и най-мащабен проект в областта на публично-частното партньорство“.
Колко е отпуснатата сума обаче, Пейчев не пожела да посочи, като заяви, че скоро и това ще стане ясно. Важното според него е, че парите са договорени и формалностите са уредени, като се чака технологичното време те да пристигнат. Уверението е, че кредитът ще стигне за завършването на залата и съвсем скоро тя ще е готова, а всички русенци ще бъдат удовлетворени.
Прогнозната сума, която се тиражираше за финализиране на строителството и осигуряване на оборудването, бе около 15.5 милиона лева.
Над 1400 билета са продадени за първото събитие - концерта на „Лорд ъф дъ денс“. Има много запитвания за интересни събития, увери Пейчев.