3600 лева плюс 100 лева такси внесe вчера по сметката на болницата Светослава Георгиева - дъщеря на падналата от Дъговия мост Виолета Георгиева, съобщи Галина Дойкова, директор на училището в Семерджиево, където Виолета преподава математика. Сумата е за импланти на двата счупени крака на жената и вероятно още днес те ще бъдат поставени чрез операция в ортопедия.
По сметката на дъщерята са останали 1400 лева, които ще бъдат използвани за други нужди за дългото възстановяване на 43-годишната й майка. Поставената кутия в магазина в Семерджиево още не е отворена и даренията в нея продължават да се събират, обясни директорката.
Виолета Георгиева все още е на командно дишане, тъй като белият дроб, който е пострадал от счупени ребра при полета й от Дъговия мост, още не може да се възстанови. След операцията на краката хирурзите ще започнат работа за възстановяване на дишането. Вече е установено, че пострадалите й прешлени на тила няма да доведат до инвалидизация. 
Виолета Георгиева падна нелепо от Дъговия мост на 6 януари през нощта. Докато шофира хюндая си, й прилошава и тя губи контрол над колата. Все пак успява да натисне спирачка, благодарение на което автомобилът не полита в бездната, а се блъска леко в мантинелата до парапета на моста. След като колата спира, учителката слиза да повръща от моста, но се навежда твърде много, тялото й натежава и тя пада от 20 метра височина. За късмет на Виолета стара гума от камион, в която е поникнал храст, омекотява удара и жената останала жива и в съзнание. Малко след това успява да се обади от мобилния си телефон на тел.112 и чрез постоянна връзка полицаи и медици от Спешна помощ успяват да я намерят и откарат в болницата.