Нигерийският халф Стивън Сънди днес бе официално представен като футболист на ЦСКА, след като подписа договор за 2,5 години с "червените".

Изпълнителният директор на "армейците" Александър Тодоров обяви, че Сънди ще получава по 15 000 лева на месец, какъвто е таванът на заплатите в ЦСКА. Бившият играч на Валенсия, Осасуна и Нумансия е на 25 години и играе на позицията вътрешен халф. Сънди има мачове за младежките формации на Испания до 19, 20 и 21 години, а през 2010 година дебютира за националния отбор на Нигерия.

"Много се радвам да бъда тук в България и да подпиша с отбор като ЦСКА. Миналия сезон имах оферта от отбор от "А" група, но поради различни причини нещата не се получиха. Това е минало, настоящето ми е в ЦСКА, а бъдещето е съвсем различно нещо. Ще дам всичко от себе си, за да върнем ЦСКА на мястото, на което принадлежи - това е отбор с история в световния футбол. Искам да благодаря на всички тук и нямам търпение да се срещна със съотборниците си в Гърция", сподели Сънди след официалното представяне.

"Когато бях в младежкия национален отбор на Испания играх с Хави Гарсия, който сега е в Манчестър Сити, и Мата, който е в Челси. Това са големи футболисти и се надявам един ден аз или друг играч на ЦСКА да играе с такива имена", допълни новият играч на "червените".

Халфът разкри, че знае кой е големият съперник на ЦСКА в България. "Знам, че големият съперник на ЦСКА е Левски София и това е нормално, защото двата отбора са от столицата на страната. Навсякъде е така. Но след мача всички са приятели, това не е война, а футболен мач".