Пластмасовите седалки от 7-те „обзаведени“ досега със скамейки сектори на Градския стадион ще бъдат демонтирани, защото фундаментите под тях ще трябва да бъдат повдигнати със 7-8 сантиметра, научи „Утро“ от директора на общинското предприятие „Спортни имоти“ Веселин Богданов. Демонтажът ще започне тази седмица, а целта с поставяне на седалките на по-голяма височина е продиктувана от идеята за по-голямо удобство на зрителите.
„Освен това бетонът е изкъртен на много места и секторите трябва да се освежат. Ще почнем да леем, когато температурите го позволят“, обясни Богданов.
Нъ въпроса дали новите стари трибуни ще бъдат готови напълно за първия домакински мач на „Дунав“ през март, той отговори, че не може да даде гаранции, тъй като ходът на строителните работи ще зависи от времето. 
Останалите сектори щели да бъдат оборудвани със седалки, когато се намерят средства. Скамейки нямало да има само в сектора за фенове на гостуващи отбори.
„Спортни имоти“ ще изгради през тази година и соларна система за отопление на водата в съблекалните на Градския стадион. При слънчево време ще се разчита на системата, а при мрачно ще се задействат по-мощни от досегашните нагреватели на ток.
В същото време ще се работи по вдигане на трибуна до новото помощно игрище на стадиона в „Здравец“. Трибуната по едната дължина на терена ще е на три реда и ще е в услуга на зрителите, които искат да ноблюдават футболни мачове на детски и юношески отбори.
„Вече премахнахме мрежата до терена и почистихме правата отсечка“, каза Богданов.
„Утро“ го попита дали през тази година ще се даде старт по дългоочаквания и належащ кардинален ремонт на футболните терени на стадиона в „Здравец“ и на Градския стадион.
„И тази задача е свързана със средства. Вероятно ще кандидатстваме по програми за намиране на тези средства. Ако се тръгне към такъв ремонт, първо ще се захванем с терена на стадион „Дунав“, обясни Богданов.