Областният съвет на Българския червен кръст в Русе подпомогна две момчета по решение на Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали в катастрофи. По 600 лева получиха родителите на 4-годишния Мирослав Юлиянов Марчев от Юделник и на 12-годишния Никола Савов Попов, съобщи председателят на БЧК д-р Руденко Йорданов. Освен това децата бяха зарадвани и с подаръци от БЧК.
Малкият Мирослав пострада нелепо в родното си село. Майка му прибирала у дома двете си деца със семейната кола, когато ги блъснал шофьор без книжка. При удара бил счупен единият крак на момчето и се наложило цял месец да остане в гипс, после започнало дълго раздвижване. За радост братчето му се отървало само с леко замайване на главата, невредима останала и майката.
12-годишният Никола Попов бил блъснат от водач на „Ситроен Берлинго“, докато пресича на пешеходна пътека с баба си на кръстовището „Плиска“-“Митрополит Григорий“ на път за училище „Братя Миладинови“. Инцидентът станал в 7.50 часа през ноември. От удара Никола паднал на земята и си ударил главата в асфалта, при което получил черепно-мозъчна травма. След лечение в Неврохирургия детето е възстановено. Бабата се разминала само с уплаха и огромна тревога за внучето.